Luftrenser Tobaksrøg

Skab trygge og røgfri

rammer i hjemmet

Tobaksrøg og nikotin indendørs – får du ren luft til lungerne?

Når vi ryger indenfor, eller oplever tobaksrøg fra naboen, er der lagt i kakkelovnen til et sundhedsskadeligt og harskt indeklima.

Passiv rygning er et velundersøgt fænomen. I dag giver det dog bedre mening at tale om tobaksforurenet luft og den langtidspåvirkning, tobaksrøg har på vores indendørs forhold.

Sundhedsstyrelsen og The American Lung Association oplyser, at tobaksrøg indeholder mere end 400 kemiske stoffer. Stofferne består af partikler og gasser. Og når vi tænder en cigaret, antænder vi mere end 7000 kemiske forbindelser, hvoraf mange er giftige og kan linkes til diverse kræftsygdomme.

Problematisk er, at tobakkens sundhedstruende egenskaber bliver hængende i luften. Længe! Luftforurening opstår, og vi indånder konsekvenserne – selvom smøgerne er skoddet for længst.

Partikler og giftstoffer boltrer sig i dit hjem

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er det påvist, at mere end 80 % røgen af fra tobak er både lugtfri og usynlig. Partikler og giftstoffer fra røgen sætter sig i støv og lægger sig på overflader, som kan suge røgen til sig.

Bløde materialer såsom stue- og soveværelsesmøbler, gardiner og tæpper m.v. er særligt modtagelige over for tobaksrøg. Hårdere overflader såsom vægge, tapet, gipsplader og borde m.v. tager også imod de giftige stoffer. Særligt nikotin binder sig til overflader og kan måles i rygerhjem, hvor de rygende er fraflyttet flere måneder forinden.

Røglugt, lungekræft og andre dårligdomme

Sundhedsstyrelsen påpeger, at usynlige og lugtfrie partikler og giftstoffer, der bliver tilbage efter rygning, optages gennem vores hud, lunger og fordøjelse.

Når vi trækker vejret, ryger stofferne ned i lungerne. Hvis vi indtager mad eller putter ting i munden, går stofferne i fordøjelsessystemet. Og når vi opholder os i et røgfyldt rum, kan stofferne ophobe sig i kroppen ved at trænge igennem huden.

Tobaksrøg

Partikler og giftstoffer fra tobaksforurenet luft kommer med en pris

Dårlig lugt og gule vægge er selvsagt en konsekvens. Men værst er de forbundne sundhedsrisici. Vi risikerer af udvikle kroniske sygdomme såsom luftvejslidelser og KOL. Vi forøger risikoen for at udvikle lungekræft med 20-30 %. Vi forøger risikoen for at udvikle hjerte-karsygdomme og akut hjertesygdom med ca. 30 %. Og vi risikerer at forværre tilstanden hos astmatikere markant.

Småbørn udgør en højrisikogruppe. Børn leger indendørs – ofte på gulvet – hvor de udforsker med munden, er i kontakt med mange overflader og indånder den tobaksforurenede luft.

Luftrenser tobaksrøg – Skab et trygt og røgfrit indeklima i hjemmet

Et tobaksforurenet indeklima sænker livskvaliteten og øger risikoen for at udvikle et spektrum af tunge sygdomsforløb.

Hvis du ønsker at skabe et optimalt indeklima uden tobaksforurening, er en mobil luftrenser dit oplagte våben. Måske er du selv ryger, tidligere ryger, nabo til en ryger eller vært for familie og venner, som du ikke vil udsætte for tobaksforurenet luft?

En luftrenser renser og filtrerer luften for tobakkens partikler og giftstoffer.

Vi anbefaler SAFE-AIRS ONE til tobaksluftforurening. Luftrenseren SAFE-AIRS ONE er en unik velfærdsteknologi med et højeffektivt filtersystem.

Modsat lignende produkter på markedet renser SAFE-AIRS ONE dit indeklima via AirManager TechnologyTM CP-Technology. Med en lille energiafladning angriber koldt plasma røgens tobaksolierester, giftige stoffer og partikler.

Kontakt

Problemer med røg i hjemmet? Start dialogen om en luftrenser.

Kontakt Jesper Madsen for yderligere info.

Telefon

4 + 3 =