POLLENALLERGI

Genvind livskvaliteten
med en luftrenser mod allergi

Hvad er pollenallergi? Den luftbårne livsforringer

For pollenallergikere byder pollensæsonen på snue, nyseture, røde øjne og andre ubehageligheder – symptomer, du måske har erfaret på egen krop?

Pollenallergi er almindeligt forekommende. Her er tale om en kløende og ubuden gæst, der flytter ind hos hver femte voksen i Danmark.

Overfølsomhed over for pollen omtales ofte som høfeber. Men du kan også støde på betegnelser som allergisk snue, luftbåren allergi, allergisk rihinitis eller den lægefaglige tungebrækker rhinokonjunktivitis.

Pollen indeholder allergener. Allergener består af forskellige aminosyrer. Ofte er disse harmløse. Nogle pollentyper indeholder dog allergener med en aminosyresammensætning, der skaber allergiske reaktioner. Og så har vi balladen.

Pollenallergikeren reagerer, fordi de reaktionsfremkaldende pollentyper flyver rundt i luften, vi mennesker indånder.

Pollentyper er der mange af. Allergikere reagerer oftest på birkepollen, græspollen, ellepollen, elmepollen, hasselpollen og gråbynkepollen.

Pollenallergi – symptomer og reaktioner, du kan nikke genkendende til?

Symptomer på pollenallergi omfatter blandt andet: røde øjne, kløende øjne, snue, nys eller nyseture, tilstoppet næste, løbende næse, lysfølsomhed, hoste, åndenød, træthed, astmaanfald og influenzalignende symptomer.

Pollensæsonen strækker sig   

Pollensæsonen er langvarig. Faktisk har vi pollen i luften fra februar til august.

Ellepollen, elmepollen og hasselpollen skyder gang i pollensæsonen i februar og marts. Disse pollentyper afgives fra middag til aften.

Maj er startskuddet for birkepollen. Birken afgiver pollen fra midt på dagen til sen aften. 

Sommermånederne juni og juli er præget af græspollen, som afgives fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Slutteligt har vi gråbynkepollen i juli og august. Denne pollentype afgives fra tidlig morgen og op ad formiddagen.

Astma-Allergi Danmark udsender dagligt meldinger om pollental m.v. i pollensæsonen.

Vidste du, at…?   

  • Astma og pollenallergi går hånd i hånd. 70 % af astmaramte danskere har også høfeber. Og 30 % af de høfeberramte døjer ligeledes med astma.
  • 20 % af voksne danskere er pollenallergikere
  • De fleste udvikler allergien i alderen 5-40
  • Pollensæsonen løber fra forår til efterår
  • Birkepollenallergi er den mest udbredte
  • Birkepollen bliver i luften i dagevis og kan komme hertil helt fra Tyskland og polen. Birkepollensæsonen er særligt slem i Østdanmark, hvor birketræerne er talrige
  • 80 % birkepollenallergikere reagerer også på hasselpollen og ellepollen
  • Græssaft kan fremkalde græspollenallergisymptomer
Kilder: Astma-Allergi Danmark, Sundhed.dk

Luftrenser mod allergi – Skab et trygt og allergenfrit hjem

Et godt indeklima er afgørende for livskvaliteten – især allergikerens.

Pollen finder vej ind i hjemmet via udluftningssystemer, døre og vinduer, og når det sætter sig på os og de ting, vi bringer indendørs. Kæledyr er også pollenbringere.

Hvis du vil skabe et optimalt indeklima i pollensæsonen, er en mobil luftrenser dit oplagte våben. Luftrenseren letter pollenallergikerens symptomer ved at rense og filtrere luften for pollen og støvpartikler.

Vi anbefaler SAFE-AIRS ONE til formålet. Luftrenseren SAFE-AIRS ONE er en unik velfærdsteknologi, der – modsat andre produkter på markedet – renser dit indeklima ved hjælp af AirManager TechnologyTM CP-Technology.

Via en lille energiafladning angriber kold plasma pollen, støvpartikler, luftbårne bakterier, lugtgener, røg, tobaksolierester, mug- og svampesporer og flygtige organiske midler.

Kontakt

Vil du skabe et sundt og trygt indeklima? Start dialogen om en luftrenser.

Kontakt Jesper Madsen for yderligere info.

Telefon